Wow nawet nie sadziłem że skoda może być wyposażona w taki bajer , i w żadnej instrukcji się o tym nie chwalą , no może na innych rynkach to jest w opcji .
[O1] DRL - gdzie znajdę plus ze stacyjki
Zwiń
X
-
[O1] DRL - gdzie znajdę plus ze stacyjki
Witam,
Nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, nawet w wątku poświęconemu światłom dziennym.
Pacjent to 1.6 BFQ. Czytałem, że pod maską można wziąć napięcie z cewki. Kurde - dzisiaj na tym mrozie podniosłem machę i nie mogłem jej zlokalizować. Gdzie szukać tego plusa ze stacyjki? Z góry dziękuję i pozdrawiam
-
-
ze sterowania EGR pod maska przy samym podszybiu masz taka czarna skrzynkę 15cm na10 cm jak ja otworzysz to tam są dwa kabelki i na jednym pojawia się prąd po stacyjce i gaśnie po wyłączeniu silnika a podłączenie świateł tam nie powoduje żadnych błędów silnika ( u mnie działa od pól roku
[ Dodano: Czw 02 Lut, 12 13:15 ]
Soory benzyna nie zauważyłem ;(Czy to nie miło jak wszystko działa
Modyfikacje : Klimatyzowany schowek, CB w popielniczce, Moduł komfortu VAG-iem
Komentarz
-
-
Wyłącznik wstecznego.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Podłączyłem pod tą małą czarną skrzynkę światła dzienne zarówno masę jak plus no i kicha z plusem jak i minusem.Działały tylko przez niecałą minutę.W końcu wziąłem minus z akumulatora plus z głównego wyłącznika świateł dostając się do środka przez wiązkę pod prawym podszybiu-trzeba zdjąć odcinek taśmy izolacyjnej z gumowego mieszka by przez niego wprowadzić przewód do wnętrza,plastikowa osłona podszybia po zdjęciu ramion wycieraczek{jest wciśnięta w rowek poniżej szyby tak że delikatnie ją podważyć} no i zdjąć osłonę nad pedałami-wiązka wchodzi z góry.Następnie należy odkręcić skrzynkę bezpieczników i delikatnie go wcisnąć by po demontażu wyłącznika świateł[wcisnąć przełącznik lekko przekręcić w prawo i wyjąć],odpiąć go,wiązkę wraz wtyczką wysunąć nad wciśniętą skrzynką bezpieczników i poszukać napięcia po przekręceniu kluczyka.Pod taki przewód podpiąłem zasilanie dziennych i wszystko działa.Potem wsunąć wiązkę wraz z kostką,podłączyć wyłącznik świateł,przykręcić skrzynkę bezpieczników.Zajmuje to trochę czasu ale nie jest aż tak bardzo skomplikowane jak mój opis.Życzę pożądanego sukcesu.
PozdrawiamOdkryłem super auto
Komentarz
-
-
Zainstalowane!
Plus ze stacyjki wziąłem ze skrzynki hermetycznej, w której znajdowały się dwa przekaźniki i było miejsce na trzeci. Nie mam zdjęcia, ale skrzynka jest po prawej stronie patrząc na auto z otwartą maską za akumulatorem. Ma nieregularną pokrywkę i rzuca się w oczy. Na prawym przekaźniku po przekręceniu stacyjki pojawia się napięcie i tak jak mówiłem, przekaźnik można umieścić w tej samej skrzynce i będzie zabezpieczony przed wilgocią. Powodzenia - u mnie bangla.:-)
Komentarz
-
-
Widać miałem pecha bo rzeczywiście był plus po włączeniu stacyjki w tej skrzynce ale widocznie pojawia się on na kilku przewodach a ja podłączyłem pod ten niewłaściwy który zasila dwa wspomniane przekaźniki i prąd po chwili zanikał,i żeby było śmieszniej z tej samej skrzynki miałem również minus,który również po chwili zanikał.No ale poradziłem sobie w wspomniany wcześniej sposób być może niepotrzebnie
Komentarz
-
-
Widać miałem pecha bo rzeczywiście był plus po włączeniu stacyjki w tej skrzynce ale widocznie pojawia się on na kilku przewodach a ja podłączyłem pod ten niewłaściwy który zasila dwa wspomniane przekaźniki i prąd po chwili zanikał,i żeby było śmieszniej z tej samej skrzynki miałem również minus,który również po chwili zanikał.No ale poradziłem sobie w wspomniany wcześniej sposób być może niepotrzebnie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rommanPlus ze stacyjki wziąłem ze skrzynki hermetycznej, w której znajdowały się dwa przekaźniki i było miejsce na trzeci. Nie mam zdjęcia, ale skrzynka jest po prawej stronie patrząc na auto z otwartą maską za akumulatorem. Ma nieregularną pokrywkę i rzuca się w oczy.
btw. co instalowaliście na dzienne? ja waham się pomiędzy vertex 507s, vertex 510 a okrągłymi wesemami
Komentarz
-
Komentarz